zondag 7 april 2013

De "clutch" kwijt, of toch niet ;-)

Ik had hem al een aantal keer bekeken en elke keer dacht ik; "Wauw, wat een leuk tasje, die onthoud ik!" Ik heb het over de clutch op de blog van elisanna. Wat maakt zij een prachtige dingen!
Maarja, ik had nog nooit een rits ingezet en ik had nog nooit paspel gebruikt.
Vorige week haalde ik op de markt een rits en wat paspelband. De marktman had niet zoveel keus in paspelband, volgens hem wordt het tegenwoordig niet meer zoveel gebruikt (... pardon?! Ik ben al tig blogs tegengekomen die superleuke tasjes en ander geinig spul maken mét paspel). Ik koos voor een paarse paspel en een rits in dezelfde kleur. Ik kreeg het paspelband nog kado ook, dat was wel weer aardig!

Een vriendin is vandaag jarig, dus ik ben gister achter de naaimachine gekropen met de ipad ernaast en de uitgeprintte patronen van Elisanna. Ik dacht; 'dat doe ik wel even....' Ja ik wel, alleen mijn naaimachine liet mij in de steek. Op een gegeven moment pakte hij niet eens meer de onderdraad mee... Oei, ik kon dat ding wel uit het raam kukelen. Bleek het toch aan het garen te liggen. Mijn machientje lust blijkbaar niet (meer) het garen van de Hema... Ik ben doorgegaan met een roze tintje garen, en heb de clutch toch af kunnen maken.

Het viel me uiteindelijk alles mee, ik vond het alleen lastig om te bepalen tot hoe dicht je bij de rits moet stikken. De eerste keer was het te dicht op de rits waardoor de stof er tussen ging, dus hups, uithalen die handel en opnieuw. Met het ritsvoetje kon ik ook niet helemaal overweg... ( ligt vast aan mij) Het lijkt wel of het voetje scheef staat op de geleider. En ik raakte in de knoei met het ritsdingetje (dat dingetje waarmee je de rits open en dicht doet) Dus onder het stikken door maar de naald naar beneden, voetje omhoog en het dingetje de andere kant op ritsen. Er is vast een logische oplossing, maar die had ik dus niet.

Ik ben erg trots en ik vind het resultaat erg leuk!!! Er gaan er zeker meer volgen!
Ik deed er 2 hippe kleurtjes nagellak in, een doosje removerpads en een heerlijke hand-en nail creme.
De jarige job was er blij mee!


 
 


4 opmerkingen:

 1. Daar mag je zeker trots op zijn!!
  Ik heb al wel paspel voor een tas gebruikt maar in een heel ver verleden eens ritsen ingezet. Dat zou ook voor mij weer 'buffelen' zijn.
  En die site van Elisanne is echt TOP! Ik doe er veel creatieve inspiratie op.
  Ken je het boek "Zo geknipt"? Ik heb 'm eindelijk weten te bemachtigen (neem een kijkje op m'n blog voor de cover van het boek: http://decreatieveuil.blogspot.nl)!!! Is wellicht ook een aanrader voor jou. Staat stap voor stap precies uitgelegd hoe je iets moet doen, ook een rits inzetten.
  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk geworden! Goed idee voor een cadeautje :)
  Die rist doe ik met de ritsvoet, maar zet de naald dan uit center naar rechts. Zo kun je recht langs je rits naaien en zit de stof er toch niet tussen.
  En ook ik ben fan van het boek Zo geknipt, en door die dames ook fan van paspel :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ps, mijn machine 'lust' geen hema naalden en ook het garen is niet echt een groot succes. Dacht dat er niet zo veel verschil zou zijn maar het haalt wel degelijk uit...

   Verwijderen