vrijdag 17 mei 2013

Lekker kitch

Ik zie op zoveel blogs dat er zulke prachtige schatten te vinden zijn in kringloopwinkels, dus ik heb vorige week ook eindelijk eens rondgekeken bij de kringloop hier in de buurt. Wat een mooie dingen heb ik meegenomen!
De heer des huizes vond het 'ouwe meuk'... Maar daar luister ik lekker niet naar!
Ik maakte een etagère van oma servies met gouden randjes en roze roosjes. Van de week ging ik met Milou naar het park en Milou stapte steeds van haar fietsje af om bloemetjes te plukken. "Geen gele bloemen he "mom" die vind jij niet mooi toch? Lekker kneuterig bosje bloemen bij elkaar, grappig resultaat, alleen was het al snel aan het uitvallen, dus ik ben vandaag naar de bloemenwinkel gegaan om rozen te kopen...Ook maakte ik twee speldenkussens van datzelfde servies. Eentje voor mijn lieve collega Barbera ( op haar blog een mooie foto)en eentje voor mezelf, omdat dat toch wel erg handig is en ik er nog niet eens eentje had! ( hij staat nog steeds op de kast, te mooi om te gebruiken, haha).

Maar we hebben nog wat gaafs gescoord! Vorige week ben ik met Elmer bij de stortplaats geweest om de laatste rommel weg te brengen. Opgeruimd staat netjes. Toen mijn oog viel op een salontafel die in de houtcontainer lag... Nog puntgaaf zo op het eerste gezicht! Na het netjes gevraagd te hebben, visten we de tafel uit de container... Het blad zat vol kringen en er zat een scheur in, maar het onderstel was in prima staat. Mijn vader had nog een oud tafelblad in zijn schuur staan. Deze is op maat gezaagd en in de olie gezet. Het onderstel is een aantal keer in de witte grondverf gezet. Dit laten we zo, omdat onze andere meubels ook zo zijn.
De poef die we altijd als salontafel gebruikten (om blauwe plekken bij de kids te voorkomen) kan eindelijk plaats maken voor onze nieuwe salontafel! O, o, wat ben ik er blij mee!!!


6 opmerkingen:

 1. Wauw wat een mooie spullen heb jij gescoord zeg . Kringlopen zijn schatkamers , I love it !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een spullen. Die etagère is heel mooi, maar dat je zo'n tafel vindt bij de stort! Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie tafel!! Leuk als je prachtige dingen voor een habbekrats (of niks :)) kunt vinden. Ik hou d'r van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo is ie nog leuker geworden. En die tafel is ook heel mooi. Ik kom er binnenkort wel een kopje thee aan drinken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jazeker, leuk spul en ik vind ook vaker bordjes /schaaltjes met roosjes.... leuk zo gedaan op elkaar !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nice blog i love to crochet when i have time...i found you thrue other bloggers on blogvillage...happy to visit more...blessings

  BeantwoordenVerwijderen